Thursday, February 21, 2013

Ohhh Emm Geeeee!

Assalamualaikum :)

Pada tanggal 26 Januari 2013, perjanjian telah dibuat bersama keluarga untuk pulang ke kampung tercinta, Melaka kerana.... Emmm. Alaa tak ingat pulak masa tu balik untuk apa lah. Tapi yang pasti memang dah set dah 26 Januari balik kampung. Tak silap aku ada kenduri kahwin kot. Biasalah, aku ni rajin bebenor memenuhi undangan majlis perkahwinan. Ambik berkat katanya. Ahaks! :p

Tapi... ada sesuatu perkara yg telah menyebabkan kami sekeluarga terpaksa menangguhkan plan tersebut, ala bukanlah tangguh tu tak jadi balik, tapi balik lambat sikit. Hehe. Ayat tak boleh blah dah macam buat karangan Bahasa Melayu kat sekolah dulu je! Hahahaa. Okay2 macam ni actually, sepatutnya nak balik kampung pukul 10 pagi, tapi bila dapat jer berita ni.....


Rakan rakan, cuba tengok tarikh 26 Januari tu Siti kat mana... kat Bukit Raja ok! *menarinari*

Aku  baca je berita ni (berita ke ni? confuse jap. ) aku macam "OMG! OMG! Syukur Ya Allah! Inikah rezeki aku untuk berjumpa dengan idola aku buat kali ketiga?" Speechless!! Hello, I'm a die hard fan of Siti, so why don't I just meet her at Bukit Raja right? Dekat sangat kot! Kalau takde transport nak pergi jalan kaki pun aku sanggup. Hahahh! *gila sangat minah ni*

Sooooo ape lagii aku terus cakap kt mak aku, then mak aku cakap dgn ayah aku (macam biasa la proses seperti ini, macam passing2 bola :p), lepas tu ayah aku bagi green light. yeay! thank you ayah! tapi ada pesanan jugak tu, "jangan balik lambat sangat". *baik*

Sampai2 Jusco je, dengan pantas aku masuk Watson, then terus carik barang yg boleh dibeli. Dah faham dah nak dapat ambik gambar dgn Siti, mesti kena purchase barang above harga yg dah ditetapkan. So aku pun mula la nak pilih produk SimplySiti yg aku boleh beli. *niat nak support jugak tau ni*



Okay, untuk pengetahuan uolls, Kempen SimplySiti Di Hati ini adalah misi Dato' Siti Nurhaliza untuk membantu adik-adik yg memerlukan dana untuk menjalani pembedahan jantung. RM10 of your purchases will be donated to SimplySiti Di Hati. Kempen ni mendapat kerjasama daripada Watsons, IJN Foundation, RTM & Berjaya Hotel & Resorts.

Masa tu suppose Siti sampai pukul 1 pm. Tapi Siti lambat sikit. Tau tak kenapa? 


Haaaaaa nilaahh sebabnyaaaaa.. Hikhikk lawak tau kak Siti kita ni..

Then Siti pun sampai, and buat pertama kalinya, Siti berpenampilan baru, bertudung penuh, lepas Siti bertekad nak betul-betul bertudung masa birthday yg ke-34 hari tu. Cantik gila, comel gila, cun gila, semua yg gila2 lah bila nampak Siti! Makin comel tau!!


Ditemuramah oleh RTM. - Picture from SimplySiti Di Hati 2012


Aku orang ke-2 yg beratur nak jumpa Siti tau. Beratur depan2 kaunter tu. Hikhikk. Gambar tak berapa cantik sebab aku xbawak DSLR aku. So ni pakai camera berry berry je okay.


Uolls ada ke gambar dalam polaroid dgn Siti? HAHAHA. *gelakpoyoo* 
Lepas ambik gambar pakai camera masing2, semua yg dpt bergambar dgn Siti akan dpt 1 gambar ni for free, dikepilkan dgn kad tu skali.


This is the back of the card.


Sempat culik kak Rozi! Heheheh


Happy birthday to youuuu happy birthday to youuuuuu! Ok time ni Sitizoners buat surprise untuk Siti, celebrate birthday Siti yg baru lepas hari tu, 11 Januari :)  
- Picture from SimplySiti Di Hati 2012


Ada benda yg aku sakat Siti time nih. Aku gelak, Siti pun duk gelak. Hehee. Antara 3 kali aku jumpa Siti, ni la rasanya yg aku dapat cakap banyak sikit dgn Siti. Kalaulah dapat diulang kembali masa ni..... *dah dahh bersyukur aini bersyukuuuurrr*


Sori la eh aku memang crazy sikit bila dapat jumpa Siti nih. Kereta Siti pun aku nak ambik gambar jugak. Tak nampak Siti kt dalam takpe. Janji nampak no plat tuh. Hohoo.


Jealous tak tengok diary SimplySiti ni? Jealous tak?? Ahaha. Actually siapa yg purchase above harga yg ditetapkan tu, akan dapat free gift ni. Colour gold lagi tau! Hehehh. Tapi kalau korang nak tau sampai sekarang takde apa2 lagi yg tercatit dalam diary nih. Sayang weh! T_T


Semua yg dapat ambik gambar dgn Siti, kena ambik gambar dgn patung Siti ni jugak. Hehe. 
- Picture from SimplySiti Di Hati 2012

p/s: Fans Siti boleh jenguk website Siti Sentral ok :)


Thank you for reading ^_^






10 comments:

  1. Replies
    1. heheee untung sbb umah dekat. kalau jao xdapat lah. huhuu

      Delete
  2. woahh dapat bergambo ngan siti tu :D

    ReplyDelete
  3. salam...x jeles pong..(dgn cara muka mencebek..huhh)

    ReplyDelete
  4. wuuuuuuuuuu bergambar dengan siti tuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  5. Waaa, untungnya dapat jumpe Siti. Jeles ni, nak jugak, nak jugak! *sambil hentak2 kaki*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh. heheheee jangan la hentak kaki nanti runtuh rumah awak nanti. hehehe

      Delete