Thursday, August 11, 2011

Saye ade blog.. tapi....

Haiiiiii haiiiiiii haiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D
Eh, assalamualaikum.. hee :) (bulan-bulan puase ni tak payah nak excited sangat!)
Emm..ok,untuk first post ni  (takdela first sangat pun sebenarnye :p) , tak tau sangat nak cakap ape taw..
Tapi, ape yang aku nak share, pasal blog aku ni laa..


Korang tau tak? Sebenarnye dah brape blog entah yang aku buat.. lepas tu aku ingat tak boleh nak edit-edit dah.. sbb aku tengok macam tak cantik je blog aku.. lepas tu aku post entah ape-ape entah.. name blog pun tak sedap.. tajuk pun tak best.. ade yang tersalah tulis la kt post.. pendek kate, semue-semue lah yang aku rase tak best kat blog tu..

Then aku rase macam nak tukar. tapi aku ingat kan tak boleh nak edit, means tak boleh nak tukar semue yang aku tak suke tu.. sebab tu la aku pegi buat blog lain! hahaha.. (tu la, tak nak tanye orang, konon pandai sangat :/)

Lepas tu bile dah lame-lame, bile aku dah explore betul-betul, baru la aku tau yang sebenarnye blog ni boleh diedit.. macam-macam bende pulak tu boleh edit.. ape la bute IT sangat aku ni.. aduyaii.. huhuu~
So, rasenye, ni la blog aku yang terakhir. janji dah takde buat-buat blog lagi.. kesian kat korang (kawan-kawan aku la especially).. pening korang tengok kan? kejap blog tu, kejap blog ni.. name lain-lain..hihi..

Tapi ade je orang yang blog diorang lebih daripade 1.. tapi tu sebab ade blog bisnes.. aku mane ade blog bisnes.. buat blog pasal Siti Nurhaliza boleh la kot! hahaha :p
Haaaa, lagi satu! dulu aku sangat la tak reti nak design-design blog ni.. aku geram kalau tengok blog yang cantik-cantik and simple macam blog kawan-kawan aku ni :
Ni antare blog-blog yang aku suke bace entry diorang.. yang lain pun aku bace jugak.. tapi takkan aku nak listkan semue kat sini kan.. huhu.. yang lain-lain pun best.. so bile aku bace semue blog-blog ni, aku jadi tension and geram sebab tak boleh nak design macam tu.. padahal Blogspot ade je sediekan care-care untuk design blog kan.. 

Aku pun tak tau la kenape dengan aku mase tu.. zaman kemalasan lagi agaknye.. kemalasan nak explore bende alah ni.. huhu.. Takpela.. yang penting sekarang, aku hanye ade satu je blog.. ni je! takde yang lain dah! (macam berjanji tak nak curang pulak..hehe) ..eh, tapi betul la.. aku janji takkan curang dengan blog aku yang ni.. percayelah! :p

Ok lah.. tu je yang aku nak share buat mase ni.. Nak aktif kat blog pulak kalau boleh.. ketepikan Facebook dan Twitter .. (ceh cehhh cehhhh, macam boleh pulak aku ketepikan..hihi) ..takdela ketepikan pun sebenarnye.. cume maybe lebih kat blog ke lepas ni.. maybe laa.. tapi still ade update jugak la kat 2 bende alah tu.. takdela senyap sunyi je.. nanti orang tercari-cari pulak kan? (macam ko famous sangat orang nak cari!)

Eh.. dahh dahhh.. haaaa, jangan lepas ni aku addict kat blog ni sudah! kang semue keje tak jalan! macam sekarang ni, sebenarnye aku nak kemas bilik ni.. tapi bile dah duduk kat bilik, laptop pulak depan mate, online la kannnn~

Aini!! dah la tu!! Ok, aku terpakse marah diri aku sendiri.. haha.. kalau mengadap bende ni memang la.. nak mengelak rase lapar sebenarnye ni.. kalau dah tulis banyak-banyak takde la ingat nak makan pun kan.. tapi serious tengah lapar.. aduiii.. brape jam je lagi! sabar weh! tik tok tik tok tik tok.........

Chow! ~


p/s : korang, rajin-rajin la tengok blog yang aku tulis kat atas tu.. yang blog bisnes Yna tu.. she's my bestfriend since form 4.. nanti ade mase aku nak update pasal dye and bisnes dye.. insyaallah :) ..oh, pasal blog tu, mane tau korang berkenan ke and nak beli.. ok? banyak jugak bende yang dye jual.. shawl (macam-macam jenis shawl), accessories, kosmetik, and banyak lagi la.. and one more, dye jual lagi murah daripade harge yang jual kat luar.. so, kalau free-free tu, intai-intai la blog Lovely De' Fashion ok! ^_^


Thanks for reading! :)
~ctnurhaliza4eva~
*favourite website : Dato' Siti Nurhaliza Official Website
                          

10 comments:

  1. gile! hahahaha
    enon pun ckp bnde yg sme..
    xpela, aku try idupkn.. huuu~

    ReplyDelete
  2. keep blogging yeeee...singgah2 jenguk sme bloggger yang bertandang di blog anda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss.. insyaallah akan jenguk blogger2 yg follow kite :)

      Delete
  3. u can do it! d mana ader kemahuan d ctu ader highway! hehehe

    ReplyDelete
  4. ala.. kita blogger pun prlukan cuti rehat. blogger pun manusia jugak. (cuti tak payah amek mc)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah betol2.. hehehe. tapi kalau xde internet mmg xjalan la blog. hihii

      Delete